ANVENDELSES MULIGHEDER
Du kan nyde Thors Kvædemjød både kold, sval eller tempereret. Smagen varierer ved disse temperaturer og kan bedst sammenlignes med hhv. en sød dessertvin, når den er kold og en kraftig, men sød rødvin ved stuetemperatur. Derfor egner mjøden sig ganske glimrende til både oste, deserter og som aperitif. Skulle du i stedet få lyst til at eksperimentere lidt, kan du for eksempel lave drinks med mjød i.
Herunder kan du se nogle af vores egne forslag til inspiration.
Startende med drinken Grønland som ganske enkelt er mjød on the rocks.
Mjøden er særdeles velegnet til marinering af kød, herunder svinekød, lammekød, med mere samt fjerkræ. Ved stegning skal kødet steges ved en nænsom langtids stegning, altså 120 grader over lang tid.
Den er rigtig god til ostebordet, hvor mjøden er et oplagt alternativ til portvinen. Derudover kan du blande nogle rigtigt gode drikke med mjøden, vi har her nogle forslag.”