MANGE ÅRS UDVIKLING
Historien bag Thors kvædemjød begyndte, da vi selv for mange år siden smagte de mjød, man kunne finde på diverse vikingemarkeder rundt i landet. Dem fandt vi ofte for tørre og stærke, og i nogle tilfælde sprittede, derfor tænkte vi, det kunne vi nok gøre bedre selv.
Det startede en mangeårig udviklingsproces, hvor vi gennem mange forsøg forfinede mjøden, til hvad der i dag, 10 år senere, er blevet til denne fine søde mjød der er helt fri for E-numre.
Der, hvor Thors kvædemjød udmærker sig, er at vi gennem vores udviklingsproces har formået at lave en mjød der både smager af honning, uden at det er for meget, er velafbalanceret med syre fra økologisk kvæde og lidt bitterhed fra den økologiske kamille. Alt i alt en yderst velsmagende mjød. En af de misforståelser vi ofte hører, er at mjød skulle være en form for øl. Faktisk er mjød en honningdrik, der går mange tusinde år tilbage og endda er opfundet før øl.
I Danmark kendes mjøden mest fra Vikingetiden hvor den var en yndet gave fra kongerne til deres stormænd. Mjød er nemlig lavet på honning, hvilket gjorde den exceptionel dyr i datidens Danmark, da honning var en af de eneste former for sukker man havde.
Det er muligvis der, at misforståelsen stammer fra, for det man ofte gjorde, for at få mjøden til at strække, var at blande den op med øl.