MJØD ER EN AF VERDENS ÆLDSTE DRIKKE
Faktisk ved man ikke med sikkerhed hvor gammel mjød er, men der er dog fundet sikre beviser for mjøds eksistens i både egyptiske og kinesiske grave der er mange tusinder af år gamle. Desuden er der formodninger om, at mjød har været brygget siden mennesket begyndte at holde bier, optil 40.000 år siden.
De fleste i Danmark kender mjød fra historietimerne hvor der snakkes om mjød som en vikingedrik man drak sammen med øl, dette føre til, at mange tror mjød er en form for øl. Dette er naturligvis forkert. Øl er brygget på korn, imens mjød er brygget på honning.
Når man drak det sammen eller samtidigt, skyldes det, at mjød er langt dyre at lave end øl, så for at spare, valgte mange vikinger at blande lidt mjød i deres øl, så øllen blev bedre og den dyre mjød kunne strækkes længere. Faktisk var det ofte kun konger og rige stormænd der drak mjøden rent, da det simpelt hen var for dyrt for andre. Processen med at brygge en mjød starter på samme måde i dag, som for flere tusinder af år siden.
Man tager noget honning og noget vand, eventuelt nogle krydderier, det koger man så. Lader det køle af. Herefter tilsættes gær. Så lader man bryggen stå i typisk en tre måneder til den er holdt op med at gære, det kan man se ved at bryggen har bundfældet og er blevet klar i farven. Så overføres den klare del af bryggen til en modningstank, og man venter til den har modner nok. Herefter tager man igen den klare del af bryggen og tapper på flaske.